Я хочу відкрити свій магазин ПК-заліза, варто того

SerhiKovalski
S
Новичок
8
0
13/02/2025 в 12:56

Останнім часом задумався над тим, щоб відкрити свій магазин ПК-заліза. Ну типу, залізо люблю, розбираюсь, а ще й заробити можна… чи ні? От тільки ринок зараз такий, що хз, чи варто лізти. Одні кажуть, що це гра на виживання, інші – що прибуток нормальний. Хто реально в темі, розкажіть, як воно зараз?

Устройства: 1AXS7V с несколькими системами
Viktor_Koroviak
V
Новичок
4
0
13/02/2025 в 13:02

Скоріше за все головна проблема, як я розумію – постачання. Де брати комплектуючі, щоб ціна була конкурентною? Бо всі топові магазини вже давно працюють з дистриб’юторами, а новачку як ти дадуть тільки залишки по конячих цінах. Плюс гарантія, сервіс – це ж теж головний біль. Реально витягнути це на старті чи краще навіть не починати?

Компьютер: RTX2060 с Windows
Yuriy_Hrynevsky
Y
Новичок
3
0
13/02/2025 в 13:04

Блін, пам’ятаю, як знайомий теж хотів запустити свій магазин. Думав, що головне – знайти постачальників і зробити сайт, а про реєстрацію бізнесу навіть не замислювався. Ну і що? Почав працювати «в чорну», приймав оплати на карту, а потім йому банк заблокував рахунок через підозрілі транзакції. В результаті – купа нервів, гроші зависли, а клієнти чекали свої замовлення.

Я вже розумію, що так робити не варто, тому шукав нормальну інфу, як усе правильно оформити. Ось тут розписано, що і як із реєстрацією: https://lawrange.net/uk/services/reiestr...-kompanii/. Як думаєте, ФОП достатньо чи одразу треба ТОВ? Бо з ТОВ ніби більше мороки, але й перспектив більше.

Компьютер: GTX1080 с Windows
Viktor_Koroviak
V
Новичок
4
0
13/02/2025 в 13:04

Ну і конкуренція, звичайно. Розетка, КТС, Комп’ютерний Всесвіт та всі ці великі гравці. Чи реально потягатися з ними, якщо, наприклад, робити ставку на якісний сервіс, консультації, підбір ПК під замовлення? Бо якщо просто продавати залізо – шанси вижити не дуже, напевно. Чи є в цьому ринку ще дірки, куди можна залізти?

Компьютер: RTX2060 с Windows
SerhiKovalski
S
Новичок
8
0
13/02/2025 в 13:15

Коротше, отакі думки. Хочеться робити щось своє, але є відчуття, що зараз ринок не найкращий для новачків. Може, хтось уже пробував запускати свій e-commerce і може поділитися досвідом? Які основні граблі на старті? Бо якщо і пробувати, то хоч би з розумом.

Устройства: 1AXS7V с несколькими системами
Тему читают: гостей: 1